Η απόσυρση από τα κοινά σίγουρα ούτε που περνάει ως σκέψη από το μυαλό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάτι που επιβεβαιώνει δημοσίευμα της Corriere Della Sera. «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στην Ιταλία», γράφει σήμερα η εφημερίδα, εξηγώντας ότι στην απόφαση αυτή συνέβαλαν οι τελευταίες, βάσει τον οποίων με ηγέτη τον Καβαλιέρε η συντηρητική παράταξη φέρεται να μπορεί να συγκεντρώσει ένα 30% των ψήφων.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι ο Μπερλουσκόνι σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα του κόμματός του («Λαός της Ελευθερίας») και να έχει στενή συνεργασία για την κατάρτιση των λιστών του κόμματος με τον σημερινό γραμματέα του, Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του ότι θα ήθελε να ξεκουραστεί, αλλά τα μηνύματα από φίλους του κόμματος, του άλλαξαν άποψη.

 «Το 30% που του δίδουν οι δημοσκοπικές έρευνες μπορεί να μην είναι αρκετό για την κατάκτηση της εξουσίας, αλλά θα μπορούσε να εξασφαλίσει στην κεντροδεξιά έναν κύριας σημασίας ρόλο στην επόμενη νομοθετική περίοδο», προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με αναλυτές, πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα προκηρυχθούν όντως την άνοιξη και το αν θα συσταθεί μια νέα κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τεχνοκράτες, ή μια παραδοσιακού τύπου κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χθες απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, αλλά μέρος των πολιτικών παρατηρητών υπογραμμίζει ότι η τελική του επιλογή θα επηρεασθεί και από τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας όπως αυτά θα διαμορφωθούν το επόμενο εξάμηνο.

Ο Μπερλουσκόνι έχει πάντως δύο μήνες καιρό για να καθορίσει όλες τις λεπτομέρειες του νέου του πολιτικού σχεδίου, ενώ σημειώνεται ότι τα γκάλοπ δίνουν στο Κόμμα της Ελευθερίας ποσοστό 17,5%.