current views are: 2

11 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση16:26

Εκτροχιάστηκε τρένο στις ΗΠΑ που μετέφερε αιθανόλη- Εκρήξεις και εκκένωση κατοικιών

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μία εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε αιθανόλη και εκτροχιάστηκε κοντά στο Κολόμπους, την πρωτεύουσα του Οχάιο.

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μία εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε αιθανόλη και εκτροχιάστηκε κοντά στο Κολόμπους, την πρωτεύουσα του Οχάιο.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μία εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε αιθανόλη και εκτροχιάστηκε κοντά στο Κολόμπους, την πρωτεύουσα του Οχάιο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις και είδαν μια μπάλα φωτιάς που ήταν ορατή από απόσταση 11 μιλιών.

Τα 11 από τα 13 βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Τα δύο βαγόνια που απέμειναν μεταφέρουν συνολικά 20.000 γαλόνια αιθανόλης. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τον εκτροχιασμό.

Η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα άφηνε την αιθανόλη να καεί και η φωτιά να σβήσει μόνη της αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να προχωρήσει σε συντονισμένη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κάποια από τα βαγόνια μετέφεραν στυρένιο το οποίο, αν αναφλεγεί, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο νευρικό σύστημα.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν 30 σπίτια που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.


σχετικα αρθρα