«Θα υπάρξουν συνομιλίες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους θεσμούς και με το Ανώτατο Συμβούλιο ή και τις δικαστικές αρχές για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να βγούμε από αυτή την κατάσταση και να ξεπεράσουμε μαζί αυτό το στάδιο» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο νέος Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μούρσι.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει την επίλυση της κρίσης, η οποία αφορά  στη διάλυση του Κοινοβουλίου, διαλεγόμενος  με τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της δικαστικής εξουσίας της χώρας.


Ο Μούρσι είχε ζητήσει, μέσω διατάγματος, την ανασύσταση του κοινοβουλίου σε σώμα, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου να επιβάλλει τη διάλυση της Βουλής.


Οι ενέργειες αυτές εκτιμάται ότι αποκαλύπτουν την αντιπαράθεση  του στρατεύματος, που ασκεί την εξουσία στην Αίγυπτο, με τον πρόεδρο που έλκει την πολιτική καταγωγή του από το «στρατόπεδο» των Αδελφών Μουσουλμάνων.


Ο ισλαμιστής Μούρσι αφού δήλωσε πίστη στο Σύνταγμα,  σημείωσε πως «δεσμεύεται από τις αποφάσεις των Αιγύπτιων δικαστών», αρνούμενος ότι επιθυμεί κάτι άλλο πέρα από την αποφυγή της έντασης και της αντιπαράθεσης.