Παρά την απαγορευτική δικαστική απόφαση, το γερμανικό σατιρικό περιοδικό Titanic σκοπεύει να προχωρήσει στη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων, μονταρισμένων φωτογραφιών του Πάπα Βενέδικτου. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Λέο Φίσερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στο περιοδικό μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 25.000 ευρώ επειδή στο εξώφυλλό του εικονίζεται ο πάπας Βενέδικτος, ντυμένος με λευκά άμφια με κίτρινους λεκέδες από τη μέση και κάτω και με τον τίτλο «Αλληλούια στο Βατικανό: Βρέθηκε η διαρροή».

Η δικαστική απόφαση του απαγόρευε να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τεύχος, κατόπιν προσφυγής του Βατικανού.

Το εξώφυλλο παραπέμπει στο αποκαλούμενο σκάνδαλο VatiLeaks που αφορά τη διαφθορά στο Βατικανό, ενώ στο οπισθόφυλλο του περιοδικού ο Πάπας βενέδικτος εικονίζεται πλάτη, με ένα λεκέ σε καφέ χρώμα και τον τίτλο «Ωχ, κι άλλη διαρροή!».

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού τονίζει ότι «η εκκλησία είναι ένας πολύ πνευματώδης και χιουμοριστικός οργανισμός. Στη χιλιετή ιστορία της έχει κατ' επανάληψη εντρυφήσει σε χοντρά αστεία: ένα μάγο με αλλόκοτη στολή, παλαβή αρχιτεκτονική, τρελά ξόρκια εναντίον επιστημόνων και των συνηγόρων του Διαφωτισμού. Η εκκλησία προσφέρεται πάντα για λίγο γέλιο».