Έντονες αποδοκιμασίες άκουσε ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου, Μιτ Ρόμνι, όταν σε ομιλία του στο Χιούστον υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα για την Υγεία.
Ο πολυεκατομμυριούχος προεδρικός υποψήφιος απευθύνθηκε στο κοινό της Εθνικής Ένωσης για την Ευημερία των Έγχρωμων Ανθρώπων (National Association for the Advancement of Colored People- NAACP) λέγοντας ότι εάν εκλεγεί θα καταργήσει το νομοσχέδιο του προέδρου Ομπάμα για την Υγεία. «Εάν εκλεγώ θα καταργήσω κάθε εθνικό, ακριβό εθνικό πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι φυσιολογικό, το κοινό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αποτελείτο από αφροαμερικανούς, γιούχαρε άγρια τον συντηρητικό πολιτικό. Ο Ρόμνι, εμφανώς αμήχανος, έκανε παύση στην ομιλία του και περιμένοντας με ένα ελαφρύ μειδίαμα, συνέχισε να μιλάει.
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης άκουσε κι άλλες αποδοκιμασίες όταν είπε ότι «εάν θέλετε έναν πρόεδρο που θα κάνει τα πράγματα καλύτερα για την αφροαμερικάνικη κοινότητα, ψάχνετε αυτόν». Οι ομοιότητες πάντως του μορμόνου Ρόμνι με τον Τζορτζ Μπους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, αφού έχει μία διαρκή τάση στην... γκάφα.

Αλλά τι ανάγκη έχει για εθνικό σύστημα υγείας; Η βαθιά του τσέπη εξαφανίζει κάθε πρόβλημα και για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι κατάλληλος. Αν και ο βαρώνος των media, Ρούπερτ Μέρντοκ έχει άλλη άποψη...

YΓ: Αυτή η ανοιχτή παλάμη πίσω από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο λέει πολλά...

Β.Β.