Κενά ασφαλείας μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων διαπιστώνονται στη Βρετανία, προκαλώντας την ανησυχία του κοινού, αλλά και έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και των διοργανωτών.   Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας G4S ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει εγκαίρως τα 10.000 εκπαιδευμένα μέλη της ομάδας φύλαξης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ελέγχου των θεατών που είχε υποσχεθεί. Η Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (LOCOG) είχε απονείμει στην εταιρεία με τη διεθνή φήμη συμβόλαιο 300 εκατομμυρίων λιρών για την προστασία εγκαταστάσεων, θεατών και αθλητών.  

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ανακοινώσει την ενεργοποίηση 3.500 στρατιωτών, που θα προστεθούν στα ήδη 13.500 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση ασφαλείας.  

Την ίδια ώρα, ο Επιθεωρητής Συνόρων διαπίστωσε ότι το πρόσθετο προσωπικό που χρησιμοποιείται στον έλεγχο διαβατηρίων στο Χίθροου, το βασικό αεροδρόμιο του Λονδίνου δεν έχουν την κατάλληλη εξειδικευμένη εκπαίδευση. Προειδοποίησε ότι πλαστά διαβατήρια είναι πιθανό να περνούν απαρατήρητα, καθώς και ότι η εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών είναι ελλιπής.  

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των Εργατικών της αντιπολίτευσης και τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων όπου η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

πηγή: skai.gr