Πρόσκληση στον ηγέτη των Ταλιμπάν, μουλά Ομάρ, να επιστρέψει στη χώρα, να ανοίξει πολιτικό γραφείο και να λάβει μέρος στις εκλογές στη χώρα το 2014 αφού εγκαταλείψει τα όπλα, απηύθυνε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

«Έλα στο Αφγανιστάν, άσε τα όπλα των ξένων και φτιάξε ένα πολιτικό κόμμα εδώ με τους υποστηρικτές σου. Θέσε υποψηφιότητα στις εκλογές και εάν λάβεις τις ψήφους του λαού, τότε απόλαυσέ το. Κατόπιν θα πρέπει να αναλάβεις την διακυβέρνηση, είπε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο.

Ο πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι «δεν μας ενδιαφέρει εάν αυτοί που επιτίθενται στην αστυνομία μας και στο στρατό μας πολεμούν εναντίον μας για αιώνες ακόμη. Η νεολαία σε αυτή τη γη είναι έτοιμη να θυσιαστεί».

Απευθυνόμενος δε στους Ταλιμπάν, ο Καρζάι τους αποκάλεσε αδέλφια και τους ζήτησε να γυρίσουν στη γη τους και να την ανοικοδομήσουν.

«Σκότωσαν τον αδελφό μου αλλά τους αποκαλώ αδέλφια μου», είπε ο Καρζάι, αναφερόμενος στον ετεροθαλή αδελφό του, τον Άχμαντ Ουάλι Καρζάι, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από ένα χρόνο από πυρά ενός σωματοφύλακά του, σε μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Πηγή: in.gr