Περισσότεροι από 200 σύροι πολίτες σφαγιάστηκαν σε ένα χωριό στην επαναστατημένη περιοχή Xαμάς, όταν βομβαρδίστηκε από επιθετικά ελικόπτερα και άρματα μάχης και στη συνέχεια εισέβαλαν ομάδες πολιτοφυλάκων, που αποτελείωσαν ότι είχε μείνει άθικτο. Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση θα πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή μέσα στους 16 μήνες των συγκρούσεων, όπου οι αντάρτες μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και η διπλωματία για να σταματήσει η αιματοχυσία, αν και εμποδίζεται από αποκλίνουσες θέσεις μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων.

Η επαναστατική Ηγεσία του Συμβουλίου της Χάμα, ανέφερε στο Reuters ότι οι Σουνίτες μουσουλμάνοι του χωριού Ταραμσέχ, δέχθηκαν επίθεση βαρέων όπλων πριν οι φιλοκυβερνητικές ομάδες των Αλαουιτών, εισέλθουν στο χωριό και σκοτώσουν έναν προς έναν τους κατοίκους.

«Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έπεσαν σήμερα στο Ταραμσέχ. Σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αρμάτων μάχης, επιθετικών ελικοπτέρων και πυρών πυροβολικού, αλλά και από εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες», δήλωσε η περιφερειακή ομάδα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι, τρία μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ταραμσέχ και κατηγόρησε τις «οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες» για τη διάπραξη σφαγής εκεί.

Ο Φαντί Σαμέχ, ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από το Ταραμσέχ, είπε ότι εγκατέλειψαν το χωριό πριν από την σφαγή, αλλά ήταν σε επαφή με τους κατοίκους. «Φαίνεται ότι πολιτοφύλακες Αλαουιτών από τα γύρω χωριά κατέβηκαν στο Ταραμσέχ και άρχισαν να σκοτώνουν τους ανθρώπους. Ολόκληρα σπίτια έχουν καταστραφεί και καεί από τον βομβαρδισμό» είπε.
TAGS