Σύμφωνα με το Πεκίνο, η Κίνα «εξετάζει σοβαρά» το προσχέδιο ψηφίσματος που διακινείται  στους διάδρομους και τις αίθουσες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την κρίση στη Συρία.

Από το πρακτορείο Reuters μεταδίδεται ότι η Βρετανία παρουσίασε την Τετάρτη προσχέδιο ψηφίσματος, το οποίο συγκεντρώνει τη στήριξη των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

 

Μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα επιβολής στη Δαμασκό της συμμόρφωσής της με το πλάνο του Κόφι Ανάν, βάσει του κεφαλαίου 7 της Χάρτας του ΟΗΕ.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έως και τώρα η Κίνα από κοινή με τη Ρωσία έχουν αποτρέψει κάθε πρωτοβουλία για ένταση των μέτρων και των κυρώσεων προς τη Δαμασκό μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

 

Εν τω μεταξύ, ο Κόφι Άναν, ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ και νυν ειδικός εντεταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, θα βρεθεί στη Μόσχα ώστε να προωθήσει τις διαβουλεύσεις επί του θέματος.

 

Όλες αυτές οι διεργασίες λαμβάνουν χώρα ενώ στη Συρία η φημολογούμενη, αν και έως τώρα όχι πλήρως επιβεβαιωμένη, πληροφορία σχετικά με κινητοποίηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Ταραμσέχ, φαίνεται ότι συνιστά το πλέον αιματηρό και πολύνεκρο συμβάν στην εμφύλια σύγκρουση.