Άφαντη παραμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ και πλέον τίθεται το ερώτημα εάν το Σάββατο θα βρίσκεται στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ στη μεγάλη παρέλαση για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου.

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές η Βαλερί Τριερβελέρ υποστήριξε, μέσω Twitter τον αντάρτη υποψήφιο των Σοσιαλιστών στην πόλη Λα Ροσέλ έναντι της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σύντροφο του Ολάντ για πολλά χρόνια και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στους κόλπους των Σοσιαλιστών.

O πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό μάλιστα είχε κάνει σύσταση προς την Βαλερί Τριερβελέρ να έχει έναν πιο «μετριοπαθή ρόλο», ενώ η εφημερίδα Liberation είχε κυκλοφορήσει με ένα γλαφυρό πρωτοσέλιδο στο οποίο εμφανιζόταν η Τριερβελέρ με τίτλο «Η πρώτη γκάφα της Γαλλίας», αντί για την πρώτη κυρία. 

Από τότε κυριολεκτικά... εξαφανίστηκε. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η σύντροφος του γάλλου προέδρου παραμένει για λίγο αποστασιοποιήμενη από τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και υπενθυμίζουν ότι Ολάντ πήγε στη Μεγάλη Βρετανία ασυνόδευτος.