Μία φιλονικία σε δικαστήριο στο Σίντι Μπουζίντ ήταν η αιτία για τη σύλληψη της μητέρας του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, του νεαρού πλανόδιου πωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία, πυροδοτώντας την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Μπεν Άλι. Η 60χρονη Μανουμπία Μπουαζίζι συνελήφθη μετά από φιλονικία που είχε με ένα δικαστή μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως ανέφερε ένας εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον γιο της, τον Σάλεμ Μπουαζίζι, η γυναίκα λογομάχησε με έναν γραμματέα του δικαστηρίου και όχι με τον δικαστή. Ο γραμματέας την «εξευτέλισε» και την έσπρωξε προς την έξοδο και ακολούθησε ανταλλαγή ύβρεων και από τις δύο πλευρές, ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι την είχαν διώξει άλλες δύο φορές και αυτή ήταν η τρίτη φορά που θα έφευγε και πάλι χωρίς να έχει πετύχει το στόχο της.

Η Μανουμπία είχε πάει στο δικαστήριο για να υπογράψει τα έγγραφα με τα οποία θα λάμβανε την αποζημίωση που δίνει η κυβέρνηση στους γονείς των Μαρτύρων της Επανάστασης.

Ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα και κάλεσε ως μάρτυρες όσους βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα. Ένας από τους μάρτυρες υποστήριξε ότι η γυναίκα «απείλησε να βάλει φωτιά στο δικαστήριο».