Το Ισραήλ επέτρεψε για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια σε παλαιστινιακές οικογένειες από τη Λωρίδα της Γάζας να επισκεφθούν συγγενείς τους που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, κατόπιν συμφωνίας που οδήγησε στη λήξη απεργίας πείνας των κρατουμένων. Νωρίτερα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε ανακοινώσει ότι 40 σύζυγοι, μητέρες και πατέρες από τη Λωρίδα της Γάζας θα επισκεφθούν σήμερα τους συγγενείς τους που κρατούνται στη φυλακή Ραμόν.

«Σαράντα άνθρωποι -συγγενείς 24 κρατουμένων- έφθασαν πριν από λίγο στη φυλακή Ραμόν», δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής, προσθέτοντας ότι στο εξής οι επισκέψεις των συγγενών Παλαιστινίων κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.

Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν τις επισκέψεις συγγενών κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινές φυλακές μετά την απαγωγή του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2007. Ο όμηρος απελευθερώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.000 Παλαιστινίων κρατουμένων.