Προετοιμάζοντας την επιστροφή του στην πολιτική ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραχώρησε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild.
«Με ερωτούν συχνά και επίμονα. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου Ο λαός της ελευθερίας. Θα επιστρέψουμε εξάλλου στο παλιό όνομά του, Φόρτσα Ιτάλια"», δήλωσε στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Σε ερώτηση για το τί έκανε καλύτερα ο Μάριο Μόντι από εκείνον, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η δύναμή του (Μόντι) έγκειται στο γεγονός ότι έχει την σαφέστερη στήριξη που είχε ποτέ ένας πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά του σημερινού πρωθυπουργού, του Μάριο Μόντι, ο Μπερλουσκόνι εκτιμά πως η δύναμη του έγκειται στο γεγονός ότι έχει τη σαφέστερη υποστήριξη που είχε ποτέ ένας πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι διαδραμάτισε ο ίδιος ένα μείζονα ρόλο έναντι της κρίσης: «Ήμουν ο πρώτος δυτικός ηγέτης πρώτης γραμμής που διέκρινε τον κίνδυνο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ξεκίνησε μεταρρυθμίσεις».
«Αν είμαστε σε θέση να ελέγχουμε και πάλι τον προϋπολογισμό μας, αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό χάρη στην κυβέρνησή μου», υποστήριξε.

Σε μια μακροσκελέστερη εκδοχή της συνέντευξης, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Bild, ο Μπερλουσκόνι επανέρχεται στο «Ρουμπιγκέιτ» και τα πάρτι που οργάνωνε στην πολυτελή έπαυλή του σε προάστιο του Μιλάνου.

«Όλο αυτό είναι μια τερατώδης εκστρατεία κατασυκοφάντησης που διεξάγεται από μια εν μέρει αριστερίζουσα δικαιοσύνη», δήλωσε υποστηρίζοντας πως τα νεαρά κορίτσια που συμμετείχαν στα πάρτι αυτά «το μόνο που έκαναν ήταν να χορεύουν, όπως σε οποιαδήποτε ντισκοτέκ του κόσμου».

Στο πλαίσιο της διαχείρισης της ευρωπαϊκής κρίσης, ο Μπερλουσκόνι αναφέρεται στο ρόλο που διαδραμάτισε η Γερμανία και λέει πως επιθυμεί «μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη».

«Επιθυμούμε από το Βερολίνο μια ευρωπαϊκή πολιτική που να προβλέπει τα γεγονότα, να είναι αλληλέγγυα και ανοικτή», επιμένει αρνούμενος εξάλλου ότι η σχέση του με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είναι κακή.

«Συμβαίνει εντελώς το αντίθετο: η σχέση μου με την κα Μέρκελ είναι πολύ εγκάρδια. Εκτιμώ το ανοικτό πνεύμα της, τη σοβαρότητά της, την ικανότητα και την προσήλωσή της», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.