current views are: 1

16 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση20:15

Oι ΗΠΑ στέλνουν… βαριά όπλα στη Μέση Ανατολή

Προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη ισχυρών ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Δημοσίευση 20:15’
αρθρο-newpost

Προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη ισχυρών ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη ισχυρών ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. «Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα επιταχύνει την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου και της συνοδείας του στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση των εντάσεων στην περιοχή, κυρίως στο Ιράν και τη Συρία», δήλωσε σήμερα ο Τζορτζ Λιτλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, θα επιταχυνθεί κατά τέσσερις μήνες η ανάπτυξη του USS John Stennis, ενώ το USS Abraham Lincoln και το USS Enterprise βρίσκονται σήμερα σε αυτήν τη ζώνη. Το Lincoln θα αντικατασταθεί προσεχώς από το USS Dwight Eisenhower (το οποίο είχε αγκυροβολήσει στη Ρόδο).

Το Eisenhower, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο, θα βρισκόταν μόνο του στη ζώνη μετά την αποχώρηση του Enterprise, το οποίο θα αντικατασταθεί εντέλει “στο τέλος του καλοκαιριού” από το Stennis, σύμφωνα με τον Τζορτζ Λιτλ.

Από την αρχή του 2012, δύο αεροπλανοφόρα βρίσκονται συνέχεια στη ζώνη, το οποίο δείχνει τις εντάσεις που υπάρχουν στην περιοχή, τις οποίες επιβεβαιώνει και η επιτάχυνση της ανάπτυξης του Stennis.

Στις αρχές του έτους, το Ιράν απείλησε να αναλάβει δράση αν αμερικανικά στρατιωτικά πλοία περνούσαν ξανά από τα Στενά του Χορμούζ, μετά την πλεύση του αεροπλανοφόρου Stennis στον Κόλπο.

Τα Στενά είναι ένα στρατηγικό πέρασμα, από το οποίο διέρχεται το 40% των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου που γίνονται δια θαλάσσης και οι ΗΠΑ θα κάνουν το παν ώστε να παραμείνουν ανοικτά.


σχετικα αρθρα