Πυρά αυτομάτων όπλων ακούγονταν σήμερα στο κέντρο της Δαμασκού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
«Ριπές αυτομάτων όπλων ακούγονται στην πλατεία Σάμπεχ Μπαχράτ και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένα με Καλάσνικοφ τρέχουν στην πλατεία», όπου βρίσκεται η έδρα της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα πυρά ακούσθηκαν ενώ συνοικίες της πρωτεύουσας εχθρικές προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ εξακολουθούν να είναι το θέατρο μαχών ανάμεσα σε αντάρτες και το στρατό, ενώ ορισμένες δέχονται πυρά από τα πολυβόλα ελικοπτέρων.

Πυκνός καπνός ήταν ορατός πάνω από τη συνοικία Μιντάν, κοντά στο κέντρο της πόλης, η οποία βομβαρδίζεται από χθες από τακτικά στρατεύματα.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που αποτελείται από λιποτάκτες και ένοπλους πολίτες, δήλωσε χθες το βράδυ ότι εξαπέλυσε μια επιχείρηση μεγάλης έκτασης με την ονομασία «το ηφαίστειο της Δαμασκού και οι σεισμοί της Συρίας».

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανακοίνωσε πως άρχισε να επιτίθεται «σε όλες τις θέσεις ασφαλείας στις πόλεις και την ύπαιθρο για να προκληθούν σφοδρές συγκρούσεις (με τις τακτικές δυνάμεις) και να τις καλέσουμε να παραδοθούν».

Πηγή: naftemporiki.gr