Το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να προσφέρει η σερβική μαφία ναρκωτικών για τη δολοφονία πολιτικών, δικαστικών και στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τάντιτς. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92, στη λίστα των επικηρυγμένων πολιτικών είναι η υπουργός Δικαιοσύνης Σνέζανα Μάλοβιτς, ο αρχηγός της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών Σάσα Βουκαντίνοβιτς, ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς και ο συντονιστής του ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Μίοντραγκ Ράκιτς, αναφέρει ο Β92.

Πίσω από την επικήρυξη αυτή βρίσκεται ο καταζητούμενος για εμπορία ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς (φωτό), ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη και δικάζεται ερήμην στο Βελιγράδι για διακίνηση τριών τόνων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη το 2008 και το 2009. Ο Σάριτς εικάζεται ότι κρύβεται στη Νότια Αφρική ενώ οι αρχές στη Σερβία κατάσχεσαν όλη την περιουσία του ιδίου αλλά και συγγενικών του προσώπων που δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων που την απέκτησαν.

Η εφημερίδα Press του Βελιγραδίου αποκαλύπτει ότι στο στόχαστρο της συμμορίας του Σάριτς βρίσκεται επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και εντολοδόχος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς. Ο ίδιος, σχολιάζοντας τα τελευταία δημοσιεύματα ανέφερε ότι "δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για νέες απειλές ωστόσο τα πρόσωπα που ασχολούνται με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος δέχονται συνεχώς απειλές και προστατεύονται". Τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που άρχισε η εφαρμογή του νόμου για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, οι απειλές εναντίων πολιτικών δικαστικών και στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας αποτελούν μόνιμη τακτική της μαφίας.

Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός δικαιοσύνης Σνέζανα Μάλοβιτς είναι αναγκασμένη να αλλάζει συνεχώς τόπο κατοικίας, όπως και ο ειδικός εισαγγελέας Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς με τη μονάδα Kobra των ειδικών δυνάμεων του στρατού να έχει αναλάβει και την ευθύνη της ασφάλειας του προέδρου της Δημοκρατίας.