Τα όπλα που «συντρόφευαν» το  θρυλικό ζευγάρι κακοποιών Μπόνι και Κλάιντ την ημέρα που εκείνο έπεσε νεκρό, το 1934, ενδέχεται να αγοραστούν μέχρι και για  200.000 δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών RR Auction.

 

Η δημοπρασία -που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου- πλην των δύο όπλων των Μπόνι και Κλάιντ, θα περιλαμβάνει το χρυσό ρολόι τσέπης που είχε πάνω του ο Κλάιντ Μπάροου όταν έχασε τη ζωή του στα 25 χρόνια του, καθώς και τα καλλυντικά της 23χρονης τότε συντρόφου του.

 

Το περιβόητο δίδυμο έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935). Μαζί προχώρησαν σε ληστείες αρκετών τραπεζών, σκοτώνοντας εννέα αστυνομικούς, καθώς και πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο τους.

 

Πριν την αυγή της 23ης Μαΐου 1934, ένα σώμα αστυνομικών από τη Λουιζιάνα και το Τέξας κρύφτηκε σε θάμνους κατά μήκος της εθνικής οδού κοντά στη Λουιζιάνα. Με το που εμφανίστηκε το πρώτο φως της ημέρας, οι Μπόνι και Κλάιντ επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο, και, όταν προσπάθησαν να ξεφύγουν, οι αξιωματικοί άνοιξαν πυρ. Το ζευγάρι σκοτώθηκε ακαριαία.