Πάνω από 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Σηκώνοντας ψηλά τα χέρια και φωνάζοντας «Ψηλά τα χέρια, πρόκειται για ληστεία», οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων να διαδηλώνουν καθημερινά, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, στις 11 Ιουλίου, που θα τους στερήσουν το δώρο των Χριστουγέννων.

Λίγο νωρίτερα, κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, αρκετές εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες και απέκλεισαν κεντρικές αρτηρίες της Μαδρίτης.

«Διαδηλώνουμε επειδή μας έχουν ήδη μειώσει και κατόπιν παγώσει τους μισθούς και τώρα, με το δώρο, ήρθε το τέλος. Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χτυπούν εμάς που είμαστε σε κάπως πιο ασφαλή θέση και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατανάλωση» είπε η 44χρονη Ινιές Κορνίδε, εργαζόμενη στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Μια άλλη γυναίκα, που εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι σήμερα έχει τον ίδιο μισθό με το 2008. «Δεν πλήττονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, το χειρότερο είναι για τους άνεργους. Και δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών. Δεν θα ξαφνιαστώ αν σύντομα έρθει η σειρά των συνταξιούχων», τόνισε.