Η πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης μάλλον έχει ένα «κρυφό πάθος». Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα…σακάκια, όπως αποδεικνύεται από την έξυπνη χρωματική παλέτα που έφτιαξε η νεαρή ολλανδή γραφίστρια Noortje van Eekelen, η οποία συγκέντρωσε 90 στυλιστικά ενσταντανέ από τις εμφανίσεις της κυρίας Μέρκελ. Το γράφημα επιβεβαιώνει ότι ακόμη και στην γκαρνταρόμπα της, η Γερμανίδα καγκελάριος αποφεύγει τις…εκπλήξεις και ακολουθεί αυστηρούς κανόνες

Το μόνο που διαφοροποιείται είναι το χρώμα, ενώ το σχέδιο είναι παρόμοιο. Εκτός από οπαδός της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η Άνγκελα Μέρκελ αποδεικνύει ότι είναι οπαδός και της στυλιστικής πειθαρχίας. Ως εκ τούτου δεν ξεφεύγει από τον «χρυσό» κανόνα της συντηρητικής εμφάνισης με δυο βασικά συστατικά: κλασικό παντελόνι και κλασικό σακάκι με μόνη διαφορά το χρώμα.

Ο αριθμός των διαφορετικών σακακιών θα μπορούσε βέβαια να σχολιαστεί αρνητικά από όσους δεν συγκαταλέγονται στους οπαδούς της Καγκελαρίου.

Κάποιος «κακεντρεχής» ενδεχομένως να της προσάψει ότι εν μέσω κρίσης, δεν διστάζει να επιδίδεται σε shopping. Έστω και μονότονο.


Πηγή: Ethnos.gr