Την απερίφραστη καταδίκη του προς κάθε τρομοκρατικό χτύπημα τόνισε νωρίτερα σήμερα το Ιράν, με αφορμή το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τεχεράνης, «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρομοκρατίας, εκτιμά ότι το να θέτει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή αθώων είναι μια απάνθρωπη πράξη και την καταδικάζει δριμύτατα».
«Το σιωνικό καθεστώς, το οποίο είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές ενέργειες στο Λίβανο, την Παλαιστίνη και εναντίον Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων είναι έτοιμο να εκτοξεύσει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον άλλων χωρών για να κάνει να ξεχαστεί η τρομοκρατική φύση του» ανέφερε ακόμη η ίδια πηγή, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Ισραήλ που το εμπλέκουν στο συμβάν του μπουργκάς.

 

Από την πλευρά της, ως «βιαστική» και «γελοία» αξιολόγησε η ιρανική κρατική τηλεόραση την εκτίμηση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι δηλαδή η Τεχεράνη είναι ο «ιθύνων νους» της βομβιστικής επίθεση που αφαίρεσε τη ζωή από επτά ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες την Τετάρτη στη Βουλγαρία.«Ο (ισραηλινός) πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν με βιαστικές, γελοίες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ότι είναι αναμειγμένο σε αυτή την επίθεση» ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν στον πρώτο σχολιασμό των δηλώσεων Νεντανιάχου ως προς το τραγικό συμβάν στο Μπουργκάς.

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Τον περασμένο χειμώνα, μετά τις επιθέσεις… στην Ταϊλάνδη και στην Ινδία είχε διατυπώσει κατηγορίες εναντίον του Ιράν, χωρίς καμιά απόδειξη, κατηγορίες που ουδέποτε αποδείχθηκαν στη συνέχεια» αναφέρετε ακόμη στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου.

 

Αυτές οι εκτιμήσεις των Ισραηλινών συμπεριλαμβάνονται  «σε ένα νέο σενάριο που έχει στόχο να δημιουργηθεί ένα αντιιρανικό κλίμα» σε παγκόσμια κλίμακα, υπογραμμίζει η ιρανική τηλεόραση.Σε προπαγάνδα αποδίδει τις υπόνοιες ή και τις ευθείες κατηγορίες προς την Τεχεράνη και η πρεσβεία του Ιράν στη Σόφια. Μάλιστα, σε δήλωσή της εκτιμά πως: «οι αβάσιμες δηλώσεις διαφόρων επισήμων του σιωνικού καθεστώτος σε σχέση με τις κατηγορίες εναντίον του Ιράν για συμμετοχή του στο επεισόδιο με την ανατίναξη του λεωφορείου με Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς είναι μία οικεία μέθοδος του σιωνιστικού καθεστώτος, η οποία έχει πολιτικό στόχο και αποτελεί ένδειξη αδυναμίας των κατηγόρων».