Το DNA, αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα, του φερόμενου ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας, στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, εντόπισαν οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφάλειας. Tα αποτελέσματα των ερευνών έχουν διαβιβαστεί ήδη στις αντίστοιχες υπηρεσίες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, σε κοινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στη Σόφια,Σαούλ Καμισά Ραζ.

Ο τελευταίος χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση «βαριά τρομοκρατική ενέργεια που στοχεύει στην χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ της Σόφιας και της Τέλ Αβίβ».

Νωρίτερα, οι αρχές που διεξάγουν τις έρευνες για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα εντόπισαν το φερόμενο ως δράστη στην καταγραφή του κλειστού κυκλώματος καμερών του αεροδρομίου. Το βίντεο, που δείχνει τον ύποπτο πριν από το τραγικό συμβάν, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη βουλγαρική αστυνομία.

Ο απολογισμός της έκρηξης στο τουριστικό λεωφορείο με τους ισραηλινούς επιβαίνοντες είναι επτά νεκροί και περισσότεροι από τριάντα τραυματίες. Από τους νεκρούς, οι έξι είναι υπήκοοι του Ισραήλ και ο ένας, ο οδηγός του λεωφορείου, Βούλγαρος.

Από τους τραυματίες, αρκετοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα δύο από αυτούς είναι σε κώμα.Πηγή: RT