Ο άνδρας, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα σε λεωφορείο που μετέφερε ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο επτά συνολικά άτομα, δεν ήταν βούλγαρος υπήκοος, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τσβετάν Τσβετάνοφ. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι οι βουλγαρικές Αρχές συνεργάζονται με εκείνες δύο άλλων κρατών, που δεν κατονόμασε, για να ταυτοποιήσουν το βομβιστή.

Στα πλαστά έγγραφα που είχε μαζί του φέρει τα στοιχεία Ζακ Φιλίπ Μαρτέν από το Μπατόν Ρουζ, Πολιτεία της Λουιζιάνα, ΗΠΑ, έτος γέννησης 1978. 

Όπως ανακοίνωσε στα ΜΜΕ η περιφερειακή εισαγγελέας του Μπουργκάς, Καλίνα Τσαπκάνοβα, ο δράστης προσπάθησε να ενοικιάσει αυτοκίνητο μια μέρα πριν από την τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν το πέτυχε, επειδή η πλαστή άδεια οδήγησης που είχε, φάνηκε ύποπτη στην τοπική εταιρία.

Η κ. Τσαπκάνοβα είπε ότι οι αστυνομικές αρχές ήδη διαθέτουν περιγραφή του ύποπτου τρομοκράτη από οδηγούς ταξί, υπογράμμισε ωστόσο ότι κάθε νέα πληροφορία αναφορικά με την υπόθεση θα βοηθήσει την ανάκριση.