Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δεν θα παραστεί στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος τον επόμενο μήνα, αποφεύγοντας έτσι να δώσει το παρών στην στέψη του Μιτ Ρόμνεϊ, που είναι πλέον ο υποψήφιος του κόμματος για το Λευκό Οίκο.

Ο Μπους υποστηρίζει τον Ρόμνεϊ και πιστεύει ότι θα γινόταν σπουδαίος πρόεδρος, αλλά «απολαμβάνει το χρόνο του εκτός του πολιτικού προσκηνίου και αποφάσισε με σεβασμό να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση να πάει στην Τάμπα», ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Ο Μπους γενικά έχει παραμείνει εκτός της πολιτικής ζωής κι αποφεύγει την δημοσιότητα αφότου αποχώρησε από το Λευκό Οίκο το 2009 εν μέσω οικονομικής κρίσης, του πολέμου στο Ιράκ και του μεγεθυνόμενου δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο Μπους δεν είχε παραστεί ούτε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο οποίο είχε ονομαστεί υποψήφιος ο Τζον Μακέιν πριν από τέσσερα χρόνια και είχε απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους μέσω βιντεοσύνδεσης.

Πρόσφατα, είχε πει σε μια συνέντευξή του στο Hoover Institute ότι είναι «υποστηρικτής του Μιτ Ρόμνεϊ». «Ελπίζω να τα πάει καλά. Αλλά μπορεί να τα πάει καλά χωρίς εμένα», ανέφερε.