Επτά πακιστανοί στρατιώτες έχασαν σήμερα τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλων σε σημείο ελέγχου σε παραλιακή πόλη της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
«Ένοπλοι άνδρες περικύκλωσαν το σημείο ελέγχου της πακιστανικής ακτοφυλακής στο Πασουκάν, κοντά στην παραλιακή πόλη Γκούανταρ, και σκότωσαν επτά στρατιώτες», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Σοχάιλουρ Ρέχμαν. Τρεις ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος αξιωματούχος, ο Ρέχματ Νάστι, οι δράστες, που ήταν περίπου 12, διέφυγαν με μοτοσικλέτες αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών.

Στο Μπαλουτσιστάν σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών, ενώ μια αυτονομιστική οργάνωση βάζει συχνά στο στόχαστρό της εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πρόκειται για μια από τις πιο φτωχές περιοχές του Πακιστάν, όπου βαλούχοι αντάρτες ξεσηκώθηκαν το 2004 ζητώντας την αυτονομία τους και σημαντικότερο μερίδιο από τα έσοδα από τους φυσικούς πόρους της περιοχής (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και τον ορυκτό της πλούτο.

Πηγή: naftemporiki.gr