Ως εγγυητή της σταθερότητας στη Συρία στη «μετά Άσαντ» εποχή επιχειρούν να εμφανιστούν με δήλωσή τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της χώρας, τη στιγμή που το καθεστώς της Δαμασκού φαίνεται να κλυδωνίζεται. 

Όπως αναφέρουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η κρατική εξουσία έχει καταρρεύσει σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η ισλαμική οργάνωση καλεί τους σύρους πολίτες να επιδείξουν αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση. «Καθένας έχει την ευθύνη για να βοηθήσει στην κατοχύρωση της κοινωνικής ασφάλειας και να διατηρήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα του αμάχου πληθυσμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση των Αδελφών μουσουλμάνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της συριακής αντιπολίτευσης, μόνο στις εχθροπραξίες της Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Οι κυβερνητικές δυνάμεις δήλωσαν ότι προσπαθούν να απομακρύνουν τους εξεγερθέντες από τη Δαμασκό. Οδομαχίες επίσης διεξάγονται στην πόλη Αλέπο.

Τον αναπληρωτή του και επικεφαλής των ειρηνευτικών αποστολών των Ηνωμένων Εθνών Χερβ Λάντσους ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα στείλει στη Συρία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.