Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το Λονδίνο είναι αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα στις κύριες σιδηροδρομικές γραμμές που οδηγούν στο Ολυμπιακό Πάρκο, στην ανατολική πλευρά. Εκτός από τον παράγοντα του άγχους των προετοιμασιών, το σωματείο των εργαζομένων Μεταφορών ανακοίνωσε απεργιακές κινητοποιήσεις σε ορισμένα τμήματα του μεταφορικού δικτύου της πόλης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αιτούμενοι μπόνους για τις υπερωρίες.

Το πρωί της Δευτέρας επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι των κατοίκων, όταν ανακοινώθηκε ότι η λειτουργία της γραμμής Central ανεστάλη στο πιο «δημοφιλές» τμήμα της, ενώ η Jubilee κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Παράλληλα, διογκώνονται οι καθυστερήσεις στα περισσότερα δρομολόγια και της επίγειας γραμμής (Overground). Σημειώνεται πως όλες αυτές οι γραμμές καταλήγουν στο Ολυμπιακό Πάρκο.

Το σωματείο εργαζομένων υποστηρίζει πως θα αρνηθεί να εργαστεί υπερωρίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας Serco -με ποδήλατα προς ενοικίαση γνωστή και ως «Boris Bikes»- θα προβεί σε παρεμφερείς ενέργειες. 


Με πληροφορίες από kathimerini.gr