Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα, ότι η δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος, που συνελήφθησαν πριν από τέσσερις μήνες επειδή εισέβαλαν σε μια εκκλησία της Μόσχας και τραγούδησαν ένα τραγούδι - «πανκ προσευχή» κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα αρχίσει στις 30 Ιουλίου. Νωρίτερα, είχε διαταχθεί η παράταση της προφυλάκισης των τριών γυναικών μέχρι τον Ιανουάριο.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, Μαρίας Αλεξίνα, 24 ετών, και της Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» και αν κριθούν ένοχες οι τρεις γυναίκες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Εξάλλου σήμερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης η υπόθεση να επιστρέψει στους ερευνητές, καθώς οι δικηγόροι των μελών του συγκροτήματος έκριναν ότι έχουν γίνει λάθη στον χειρισμό της.

Μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε ότι η υπεράσπιση έχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή για να ενημερωθεί για την υπόθεση, όμως οι δικηγόροι των τριών γυναικών λένε ότι δεν τους αρκεί το χρονικό αυτό περιθώριο.
TAGS