Προσωρινά ελεύθερες αφέθηκαν προν από έναν μήνα πέντε γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, που φέρονται να έχουν σχέσεις με την αλ Κάιντα. Αυτό δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν έχει σχέση με τα αιτήματα των απαγωγέων ενός σαουδάραβα διπλωμάτη στην Υεμένη.

«Δικαστήριο αποφάσισε πριν από ένα μήνα να αφήσει ελεύθερες δύο εξ αυτών επειδή ήταν έγκυες και αναμένεται να δικαστούν μετά τη γέννηση των παιδιών τους», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Μανσούρ Τούρκι, εκπρόσωπος του υπουργείου. «Τρεις ακόμη αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους πριν από μία εβδομάδα και θα δικαστούν αργότερα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ένας σαουδάραβας διπλωμάτης είχε πέσει θύμα απαγωγής στα τέλη Μαρτίου στη νότια Υεμένη κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει να ζητά από τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας να ικανοποιήσει αιτήματα της αλ Κάιντα, η οποία απαιτεί την καταβολή λύτρων και την απελευθέρωση κρατούμενων προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.