Ο μακελάρης του Κολοράντο, Τζέιμς Χολμς, ο οποίος εκτέλεσε 12 άτομα και εκτέλεσε 58 στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του «Μπάτμαν» (Dark Knight Rises) ενδέχεται να αντιμετωπίσει την επιβολή θανατικής ποινής σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, ενώ σήμερα εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον των δικαστικών αρχών. Ο Τζέιμς Ίγκαν Χολμς ήταν ντυμένος με την βυσσινί στολή της φυλακής και δεμένος με αλυσίδες σε πόδια και χέρια.

Παρέμεινε σιωπηλός και δεν έδειξε κανένα συναίσθημα κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης. Κοιτούσε ίσια εμπρός και περιστασιακά έκλεινε τα μάτια του.

Ο δικαστής Ουίλιαμ Σιλβέστερ ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες για φόνο θα απαγγελθούν την επόμενη Δευτέρα, 30 Ιουλίου.



Ο Χολμς εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δικηγόρο διορισμένο από το κράτος. Η περιφερειακή εισαγγελέας Κάρολ Τσέιμπερς ανέφερε ότι εξετάζει να προτείνει την εσχάτη των ποινών κατά του Χολμς, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί έπειτα από διαβούλευση με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι διαδικασίες θα χρειαστούν μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ίδια έχει παραπέμψει τους δύο από τους τρεις θανατοποινίτες του Κολοράντο. Ωστόσο, ο πρώην εισαγγελέας του Ντένβερ Κρεγκ Σίλβερμαν είπε ότι το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο 24χρονος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να τον καταδικάσουν σε θάνατο: ήταν προμελετημένο, με πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. «Αν δεν εκτελεστεί ο Χολμς το Κολοράντο μπορεί κάλλιστα να καταργήσει το νόμο περί θανατικής ποινής», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είπε κουβέντα στις αρχές όσοι βρισκόταν στην απομόνωση της φυλακής, παρά μόνο ότι είναι ο Τζόκερ (σ.σ. ο εχθρός του Μπάτμαν).