Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στη Βρετανία κατά των πρώην διευθυντών σύνταξης της εφημερίδας News of the World, Ρεμπέκα Μπρουκς και Άντι Κόουλσον, για το ρόλο τους στην υπόθεση υποκλοπής τηλεφωνικών μηνυμάτων πολιτικών και διασημοτήτων.   Συνολικά οκτώ άτομα (επτά δημοσιογράφοι και ένας ιδιωτικός αστυνομικός) αντιμετωπίζουν 19 κατηγορίες για την υπόθεση.   

Η κα. Μπρουκς, μετέπειτα διευθυντικό στέλεχος στον όμιλο News International του Ρούπερτ Μέρντοκ και ο κ. Κόουλσον, μετέπειτα διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κάμερον, κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για απόπειρα υποκλοπής μηνυμάτων από το τηλέφωνο της 13χρονης Μίλυ Ντάουνερ. Η νεαρή κοπέλα είχε εξαφανιστεί το 2002 για να βρεθεί αργότερα δολοφονημένη.   

Σήμερα εξάλλου ολοκληρώνονται σύμφωνα με το skai.gr οι εργασίες της επιτροπής Λέβισον που συστάθηκε πριν από οκτώ μήνες για τη διερεύνηση του σκανδάλου υποκλοπών. Η επιτροπή εξέτασε μεταξύ άλλων τους κ.κ. Κάμερον και Μέρντοκ, καθώς και εκατοντάδες δημοσιογράφους, θύματα υποκλοπής, πολιτικούς, επιχειρηματίες και αστυνομικούς.  

Τα πορίσματα και οι συστάσεις της επιτροπής, που δεν έχει δυνατότητα καταλογισμού ποινικών ευθυνών, αναμένονται προς το τέλος του έτους.