Οι εισαγγελικές του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι θα απαγγελθούν επισήμα κατηγορίες εναντίον οκτώ ατόμων για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η πρώην αρχισυντάκτρια της News of the World, Ρεμπέκα Μπρουκς και ο πρώην εκπρόσωπος του νυν πρωθυπουργού Αντι Κούλσον.

Οι Μπρουκς και Κούλσον -κι αυτός πρώην αρχισυντάκτης στο ίδιο μέσο- κατηγορούνται ως προς τις  τις υποκλοπές των γραπτών τηλεφωνικώνσυνομιλιών της δολοφονημένης μαθήτριας Μίλι Ντάουλερ.

 

Η εν λόγω υπόθεση, της οποίας η αποκάλυψη οδήγησε τη News of the World -του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ- στη διακοπή της έκδοσής της, συγκλονίζει τη βρετανική κοινωνία από πέρυσι τον Ιούλιο όταν και τα πρώτα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

Απότ ην εισαγγελία ανακοινώθηκε ότι οι κατηγορίες αφορούν σε περίπου 600 θύματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται  θύματα εγκληματικών πράξεων, πολιτικοί, ηθοποιοί και διασημότητες.

Οι υποκλοπές φαίνεται πως έχουν διαπραχθεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2000 και 2006.

 

Οι επτά από τους κατηγορούμενους, άλλοτε μέλη του συντακτικού προσωπικού της εφημερίδας, κατηγορούνται για συνομωσία με απώτερο σκοπό την υποκλοπή επικοινωνιών χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας ακόμη άνδρας, ο όγδοος, ο οποίος επαγγελόταν ιδιωτικός ντετέκτιβ.