Ειδική συνεδρίαση για την εκλογή κυβέρνησης συγκάλεσε ο πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς. Όπως ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση θα έχει τρεις αντιπροέδρους και 17 υπουργεία.
Ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς θα διατηρήσει το υπουργείο Εσωτερικών που είχε στην προηγούμενη κυβέρνηση του Μίρκο Τσβέτκοβιτς, ενώ ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, (SNS) Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκτός από τη θέση του αντιπροέδρου θα αναλάβει επίσης και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στо υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα ηγηθεί ο αρχηγός του κόμματος Ενωμένες Περιφέρειες Σερβίας (URS), Μλάτζαν Ντίνκιτς. Για το υπουργείο Εξωτερικών προτείνεται ο διπλωμάτης καριέρας Ίβαν Μρκιτς ο οποίος την περίοδο 1993 – 1999 υπηρέτησε, αρχικά ως επιτετραμμένος και αργότερα πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Κύπρο.

Δύο υπουργεία θα αναλάβουν οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας. Ο Ράσιμ Λιάγιτς θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικού - Εξωτερικού Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών, ενώ ο Σουλεϊμάν Ούγκλιανιν θα διοριστεί υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου. Στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ίβιτσα Ντάτσιτς συμμετέχουν το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), ο συνασπισμός Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) – Κόμματος Συνταξιούχων (PUPS) – Ενιαία Σερβία (JS) που ηγείται ο ίδιος ο Ντάτσιτς και το κόμμα Ενωμένες Περιφέρεις Σερβίας (URS).

Τα τρία αυτά κόμματα κατέχουν τις 133 από τις 250 έδρες της Βουλής αναμένεται ωστόσο ότι ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση θα παράσχουν τουλάχιστον 137 βουλευτές με δεδομένο ότι θα υποστηριχθεί και από μειονοτικούς βουλευτές. Αύριο, όπως ανακοινώθηκε από τη γραμματεία της Βουλής, αμέσως μετά την ανάληψη ψήφου εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθεί και η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης.