current views are: 1

25 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση12:55

Μπορίσοφ: «Ομάδα συνωμοτών» οργάνωσε την έκρηξη στο Μπουργκάς

Από «εξαιρετικά πεπειραμένη ομάδα συνωμοτών», και όχι μόνο από ένα ή δυο άτομα, οργανώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Δημοσίευση 12:55’
αρθρο-newpost

Από «εξαιρετικά πεπειραμένη ομάδα συνωμοτών», και όχι μόνο από ένα ή δυο άτομα, οργανώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Από «εξαιρετικά πεπειραμένη ομάδα συνωμοτών», και όχι μόνο από ένα ή δυο άτομα, οργανώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Οι υποψίες ότι ο καμικάζι ενεργούσε με συνεργάτες επιβεβαιώθηκαν, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στη Σόφια με τον Τζον Ο’ Μπρέναν, συμβούλου του Μπαράκ Ομπάμα για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.   
Στην βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε ισραηλινοί.   

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ η ομάδα, που βοηθούσε τον καμικάζι ήρθε στη Βουλγαρία τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την βομβιστική επίθεση.  

Ο ακριβής αριθμός των ατόμων που βοήθησαν τον καμικάζι να οργανώσει την έκρηξη και ποιοι είναι πίσω από την επίθεση δεν ανακοινώθηκαν από τον βούλγαρο πρωθυπουργό. Πρόσθεσε όμως, ότι εκείνοι που οργάνωσαν την έκρηξη «είναι εξαιρετικά πεπειραμένοι άνθρωποι», οι οποίοι ενεργούσαν με προσοχή για να αποφύγουν τον εντοπισμό».   

«Δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα να αποτραπεί αυτό το βίαιο περιστατικό», δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ. Ο βούλγαρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Σόφια απέστειλε δείγματα του DNA του καμικάζι σε όλες τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, με τις οποίες συνεργάζεται η χώρα, ωστόσο στις βάσεις δεδομένων τους δεν προέκυψαν στοιχεία για διασταύρωση.

πηγή: skai.gr


σχετικα αρθρα