Στη συνεργασία Δημοκρατών, Ρεπουμπλικάνων και τοπικών κοινωνιών, ώστε να «καταλήξουν σε συναίνεση» για τη μείωση της ένοπλης βίας, δεσμεύτηκε να προχωρήσει ο Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την τραγωδία στο Ντένβερ. Κλείνοντας την πολυήμερη περιοδεία του που άρχισε από το Κολοράντο, όπου ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στον κινηματογράφο του Ντένβερ, σημείωσε ότι τραγωδίες όπως αυτή συμβαίνουν σε μικρότερη κλίμακα, καθημερινά, σε όλη την Αμερική.

«Κάθε μέρα ο αριθμός των νέων ανθρώπων που χάνεται από τη βία είναι ίδιος με τον αριθμό αυτών που χάθηκαν στον κινηματογράφο», είπε ο Ομπάμα μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη.

«Θα συνεργαστώ με τα μέλη και των δύο κομμάτων, με θρησκευτικές και πολιτικές ομάδες, με οργανισμούς, για να φθάσουμε σε μια συναίνεση για τη μείωση της βίας», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η συζήτηση για το ζήτημα της οπλοκατοχής και του ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι σημαντικό πολιτικό ρίσκο για τον Μπαράκ Ομπάμα.