Στο πνεύμα οικονομίας που διέπει την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφέρονται σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες, με αφορμή την χθεσινή της εμφάνισή της στο μουσικό φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει και πριν από τέσσερα χρόνια.
Η Μέρκελ, η οποία δεν χάνει ποτέ αυτό το αφιερωμένο στις όπερες του Ρίχαρντ Βάγκνερ ραντεβού, εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της Γιοακίμ Ζάουερ με ένα μπλε φόρεμα, το οποίο είχε ξαναφορέσει στο Μπαϊρόιτ πριν από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, αυτή τη φορά επέλεξε να το συνδυάσει με μια μικρή ασορτί τσάντα, ενώ το 2008 κρατούσε μαύρο τσαντάκι.

Η εφημερίδα Berliner Zeitung επισημαίνει ότι η 'Αγγελα Μέρκελ επέλεξε να ξαναβάλει το φόρεμα που είχε φορέσει το 2008, «χρονιά της κρίσης», ενώ η Frankfurter Runschau τονίζει: «Είναι καιροί για οικονομία, για όλο τον κόσμο». Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του τονίζει ότι η καγκελάριος «με την επίσημη αυτή εμφάνισή της έκανε πράξη όλα αυτά που διακηρύσσει στη διεθνή σκηνή: το πνεύμα της οικονομίας, την ταπεινότητα».

Το περιοδικό επισημαίνει ωστόσο την έλλειψη γούστου καθώς μπορούσε κανείς να διακρίνει καθαρά τα μπεζ καλτσάκια που φορούσε η Μέρκελ μέσα από τα παπούτσια της. Σύμφωνα με το Der Spiegel η καγκελάριος «θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτική στην επίσημη αυτή εμφάνισή της, όσον αφορά τα πόδια της».