Η Ναβάλ Ελ Μουταβακέλ, από το Μαρόκο, καθώς και ο  Κρέιγκ Ρίντι, από τη Μεγάλη Βρετανία, αναδίχθηκαν σήμερα, κατόπιν εκλογής τους, στις θέσεις των αντιπροέδρων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Ελ Μουταβακέλ, 50 ετών, υπήρξε επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το 1984 ήταν η πρώτη γυναίκα από τον αραβικό κόσμο που κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στα 400 μέτρα με εμπόδια.

 

Ο 71χρονος Ρίντι, παλαίμαχος παίκτης του μπάντμιντον και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», συμπληρώνει μαζί με την Ελ Μουταβακέλ την τετράδα των αντιπροέδρων. Οι έτεροι δύο αντιπρόεδροι είναι ο γερμανός Τόμας Μπαχ και ο σερ Μιάνγκ Νγκ, ορμώμενος από τη Σιγκαπούρη.

 

Την εκλογή τους στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ πέτυχαν η γερμανίδα επικεφαλής της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ, Κλαούντια Μπόκελ, ο ισπανός Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ, ο ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα, ο οαπό τη Γουατεμάλα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Τσινγκ Κούο Γου από την Ταϊβάν, όπως και ο ιρλανδός εκπρόσωπος των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκεϊ.

 

Τέλος, ο εκπρόσωπος των ομοσπονδιών των χειμερινών αθλημάτων, Ρενέ Φάζελ, από την Ελβετία, εξελέγη εκ νέου γι' άλλα τέσσερα χρόνια στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ.