«Αργά η γρήγορα ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα πέσει» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς (φωτό), σήμερα από τη Βαρσοβία, με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ να υποστηρίζει ότι το αίτημα να αποχωρήσει από την εξουσία ο Άσαντ μπλοκάρει τις προσπάθειες να τερματιστεί η συριακή κρίση. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον τερματισμό των μαχών και για μια εναλλακτική λύση στην οποία θα συμμετέχει η συριακή αντιπολίτευση και άλλοι αξιωματούχοι. Αργά ή γρήγορα είμαι πεπεισμένος ότι ο Άσαντ θα πέσει», δήλωσε στον Τύπο ο Φαμπιούς παρουσία του πολωνού ομολόγου του Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

«Ο σφαγέας Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει τη θλιβερή του αποστολή. Σκοτώνει, σκοτώνει, είναι το μόνο που ξέρει να κάνει την ώρα που ο συριακός λαός επιθυμεί να χτίσει μια ειρηνική Συρία», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.

«Πρέπει το σύνολο των κρατών της διεθνούς κοινότητας και ειδικά τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να κατανοήσουν ποιες είναι οι ευθύνες τους», εκτίμησε ο Φαμπιούς, υπενθυμίζοντας ότι «η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στις αποφάσεις που επιθυμούν να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις».

Αντίθετη άποψη έχει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι το αίτημα να αποχωρήσει από την εξουσία ο Άσαντ μπλοκάρει τις προσπάθειες να τερματιστεί η συριακή κρίση που διαρκεί 16 μήνες.

Αυτές οι εκκλήσεις, τις οποίες έχουν κάνει οι ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές και αραβικές κυβερνήσεις, αλλά και η Τουρκία ενισχύουν τη βία κατά τον ρώσο ΥΠΕΞ και επανέλαβε την άποψη της Μόσχας ότι η υποστήριξη των σύρων εξεγερμένων ισοδυναμεί με την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

TAGS