current views are: 1

27 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση03:55

Το ΔΝΤ προκαλεί εμφράγματα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στις χώρες όπου εφαρμόστηκε η πολιτική… διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων στους πολίτες!

Δημοσίευση 03:55’
αρθρο-newpost

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στις χώρες όπου εφαρμόστηκε η πολιτική… διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων στους πολίτες!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στις χώρες όπου εφαρμόστηκε η πολιτική… διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων στους πολίτες! Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Εσθονία και η Ελλάδα, όταν εφαρμόστηκαν οι πρακτικές του ΔΝΤ, οι περιπτώσεις ατόμων που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με έμφραγμα ήταν πολύ πιο αυξημένες συγκριτικά με άλλες περιόδους.

Η εν λόγω αύξηση είναι απόρροια του συνδυασμού ύπαρξης των οργανικών παραγόντων κινδύνου και της ψυχολογικής καταρράκωσης που έχει επιφέρει στον πληθυσμό η έντονη οικονομική δυσπραγία από τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς (Ε.ΔΙ.ΠΑ.Κ.Κ.), κ. Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΔΙ.ΠΑ.Κ.Κ., κ. Ανδρέας Μελιδώνης, οι χώρες που εισήλθαν στο ΔΝΤ εμφάνισαν κατακόρυφη αύξηση των εμφραγμάτων και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Εάν αναλογιστούμε, μάλιστα, ότι στη χώρα μας, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το 35,2% του πληθυσμού είναι υπέρβαροι, ενώ το 22,5% παχύσαρκοι, καθώς και ότι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ανέρχονται σε ποσοστό 10% του συνολικού πληθυσμού, είναι σαφές ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» του ΔΝΤ.

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου πάντως παραμένει η κύρια αιτία θνητότητας, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να τονίζουν την ανάγκη άμεσης κλήσης για πρώτες βοήθειες και έγκαιρης άφιξης του ασθενούς στο νοσοκομείο. Με τις ελλείψεις ωστόσο στο ΕΚΑΒ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία εν μέσω κρίσης αυτό κρίνεται δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, και μόνον η διαπίστωση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με την αύξηση των εμφραγμάτων στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως οφείλει να αφυπνίσει τη διεθνή κοινότητα.

Α.Γ.


σχετικα αρθρα