current views are: 1

29 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση14:04

Λάρνακα: Φυλάκιση για δύο 15χρονους

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον 15χρονου, που απασχόλησε αρκετές φορές την Αστυνομία στο παρελθόν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με σωρεία αδικημάτων, όπως και  διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης εναντίον δεύτερου 15χρονου, ο οποίος φέρεται να ενέχεται σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής από την κατοικία που διαπράχθηκε σήμερα.

Δημοσίευση 14:04’
αρθρο-newpost

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον 15χρονου, που απασχόλησε αρκετές φορές την Αστυνομία στο παρελθόν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με σωρεία αδικημάτων, όπως και  διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης εναντίον δεύτερου 15χρονου, ο οποίος φέρεται να ενέχεται σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής από την κατοικία που διαπράχθηκε σήμερα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον 15χρονου, που απασχόλησε αρκετές φορές την Αστυνομία στο παρελθόν, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με σωρεία αδικημάτων, όπως και  διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης εναντίον δεύτερου 15χρονου, ο οποίος φέρεται να ενέχεται σε υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής από την κατοικία που διαπράχθηκε σήμερα. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 09.15 το πρωί έγινε καταγγελία από πολίτη που διαμένει στη Λάρνακα ότι άγνωστο νεαρό πρόσωπο, αφού διέρρηξε την κατοικία του, εισήλθε σε αυτή και έκλεψε διάφορα αντικείμενα, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την περιγραφή που έδωσε ο πολίτης ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον 15χρονου, ο οποίος απασχολεί το τελευταίο διάστημα την Αστυνομική Διεύθυνση».

Πρόσθεσε πως «έγιναν έρευνες προς εντοπισμό του και ύστερα από 15 περίπου λεπτά εντοπίστηκε όχημα στο οποίο επέβαινε ο 15χρονος. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει αλλά αυτός παρέλειψε να το πράξει, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Τα μέλη της Αστυνομίας καταδίωξαν το αυτοκίνητο και ανέκοψαν την πορεία του όπου στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκε ο 15χρονος, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς άνοιξε την πόρτα, βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή».

Ο νεαρός ανακόπηκε από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που έγινε σε τσαντάκι που είχε στην κατοχή του «εντοπίστηκαν ένα γραμμάριο ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, ένας σπαστήρας, 260 στερλίνες, αριθμός ρολογιών, κινητών τηλεφώνων και χρυσαφικών, μία ζυγαριά ακριβείας καθώς και κλειδιά κατοικιών, οχημάτων και μοτοποδηλάτων. Ακολούθησε σωματική έρευνα στον 15χρονο όπου εντοπίστηκε ένα σπρέι που εκτόξευε επιβλαβή αέρια, το χρηματικό ποσό των 965 ευρώ και ένα σακουλάκι το οποίο περιείχε ένα χάπι που πιστεύεται ότι είναι έκσταση».

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι «ο 15χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης προφυλάκισης. Μαζί με το νεαρό συνελήφθη και δεύτερος 15χρονος ο οποίος φαίνεται ότι ενέχεται στην τελευταία διάρρηξη κατοικίας και κλοπή. Οδηγήθηκε και αυτός ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα διήμερης προφυλάκισης».

Σημείωσε ακόμα ότι «εναντίον του πρώτου 15χρονου εκκρεμούσαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Εναντίον του νεαρού διερευνώνται δύο υποθέσεις νυχτερινών διαρρήξεων και κλοπών, έξι υποθέσεις κλοπής από κατοικίες, πέντε υποθέσεις κλοπής από πρόσωπα, δύο υποθέσεις κλοπής μοτοποδηλάτων, παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α και Β και παράνομη κατοχή περιουσίας».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας ανέφερε επίσης ότι «το γεγονός ότι ο νεαρός είναι μόλις 15 χρόνων και απασχολεί την αστυνομία για τόσο σοβαρά και για τόσο μεγάλο αριθμό αδικημάτων, μας προβληματίζει και πέραν της διερεύνησης των υποθέσεων. Η Αστυνομία θα επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω χειρισμό του θέματος» κατέληξε.

Πηγή: sigmalive.com


σχετικα αρθρα