Αντιδρά η Γερμανία σε ενδεχόμενη αγορά 200 αρμάτων μάχης από το Κατάρ


Το Κατάρ κάλεσε μια γερμανική εταιρεία να καταθέσει προσφορά για να προμηθεύσει στη χώρα 200 άρματα μάχης, μια ενέργεια που ενδέχεται να πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, όπως αναφέρει σήμερα το περιοδικό Σπίγκελ.
 

Ο Φόλκερ Μπεκ του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Πρασίνων τόνισε ότι διαφωνεί με την πώληση αρμάτων στο Κατάρ λόγω της κατάστασης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή.
 

Πιστεύεται ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται να αγοράσει το μοντέλο Α7 των αρμάτων Λέοπαρντ 2 το οποίο είναι σχεδιασμένο για μάχη μέσα στον αστικό ιστό ενώ ταυτόχρονα διαθέτει πολύ ισχυρό κλιματισμό που το καθιστά κατάλληλο για τις θερμοκρασίες της ερήμου.
 

Σύμφωνα με το περιοδικό στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann επισκέφθηκαν το Κατάρ πριν από πολλές εβδομάδες για να συζητήσουν την αγορά των αρμάτων. Αν επιτευχθεί συμφωνία εκτιμάται ότι θα είναι ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 

Ωστόσο, για την εξαγωγή όπλων εκτός των χωρών του ΝΑΤΟ απαιτείται να δοθεί η έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ασφαλείας της Γερμανίας. Μία εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα γιατί δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο για θέματα που αφορούν το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο