Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σε όλη τη βόρεια Ινδία, καθώς και στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, η διακοπή της ηλεκτροδότησης που επηρέασε πάνω από 300 εκατομμύρια κατοίκους σε διάφορες περιοχές.

Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη που προκάλεσε τη διακοπή, η οποία παρέλυσε το Μετρό του Νέου Δελχί, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, τη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα σπίτια. Δεν λειτουργούν, επίσης, οι φωτεινοί σηματοδότες με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στους δρόμους.

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι έχει αποκατασταθεί η ζημιά στις περισσότερες περιοχές και σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα και στις υπόλοιπες. Δήλωσε, μάλιστα, ότι ορίστηκε επιτροπή προκειμένου να ερευνήσει την αιτία για το ολικό μπλακ άουτ. Η επιτροπή θα υποβάλει την έκθεσή της εντός 15 ημερών, είπε.

«Το σύνολο του δικτύου ηλεκτρισμού στη βόρεια Ινδία κατέρρευσε στις 02:40 τα ξημερώματα» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τοπικού κέντρου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Ντ.Κ. Τζαΐν.

Πηγή: in.gr