Περίπου 340.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία σήμερα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, που κρίνει τη σημερινή συμμετοχή στις διαμαρτυρίες "μειωμένη" σε σχέση με τις τέσσερις προηγούμενες κινητοποιήσεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, η γαλλιδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Γαλλία δεν αντιμετωπίζει "ελλειψη" καυσίμων εξαιτίας της απεργίας στα διυλιστήρια της χώρας και του αποκλεισμού των δεξαμενών καυσίμων που γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

"Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη", δήλωσε η Λαγκάρντ στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. "Τα αποθέματα καυσίμων αρκούν για πολλές εβδομάδες".

Η υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι "έχουν τελειώσει τα καύσιμα σε 230 βενζινάδικα από τα 3.000 που υπάρχουν συνολικά, δηλαδή περίπου το 2%".

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, απεργούν και τα 12 διυλιστήρια της χώρας, 10 από τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν πλήρως, ενώ οι απεργοί εξακολουθούν να αποκλείουν τις δεξαμενές καυσίμων.

Τα γαλλικά αεροδρόμια μπορεί να αντιμετωπίσουν έλλειψη κηροζίνης από την αρχή της εβδομάδας: ο αγωγός που προμηθεύει με καύσιμα τα παρισινά αεροδρόμια λειτουργέι "κατά διαστήματα" και το Ρουασί έχει αποθέματα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικολογίας.