Επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε ένα νέο πολιτικό συνασπισμό που σχηματίσθηκε εκτός Συρίας, ο οποίος σχεδιάζει τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, αποκαλώντας τους ηγέτες του καιροσκόπους που σκοπό έχουν να διχάσουν την αντιπολίτευση και να επωφεληθούν από τα κέρδη των ανταρτών. Η συγκρότηση του Συμβουλίου της Συριακής Επανάστασης από ομάδα 70 εξόριστων σύρων ακτιβιστών ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τον Ασάαντ, «η ανακοίνωση των σχεδίων για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης σκοπό έχει να ικανοποιήσει τον έξω κόσμο και να εμπλέξει τις οργανώσεις εντός της χώρας σε συγκρούσεις μεταξύ τους για να καταστραφεί η ενότητα του λαού».

Ο Ασάαντ συνέβαλε στη συγκρότηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού όταν αποσκίρτησε από τις τάξεις του στρατού και αναζήτησε καταφύγιο στην Τουρκία, πέρυσι.

Ο επικεφαλής του νέου συνασπισμού, Χαϊτάμ αλ - Μάλεχ, δήλωσε ότι θα αρχίσει διάλογο με όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
TAGS