Έφεση κατά της απόφασης για την υπό όρους αποφυλάκιση και μεταφορά σε μοναστήρι της πρώην συζύγου και συνεργού του καταδικασθέντος παιδεραστή και δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού άσκησαν Βέλγοι εισαγγελείς, την ώρα που οι αντιδράσεις των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας είναι έντονες.

Η Μισέλ Μαρτέν, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από το 1996 και έχει εκτίσει το ήμισυ της 30ετούς ποινής κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, θα αποφυλακιστεί υπό όρους.

Δικαστήριο στη νότια πόλη Μονς απεφάνθη την Τρίτη υπέρ της αποφυλάκισής της και της μεταφοράς της σε μοναστήρι.

Ο εισαγγελέας Κλοντ Μισό δήλωσε την Τετάρτη στο πρακτορείο Reuters ότι άσκησε έφεση λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης. «Θεωρώ ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα και αυτή τη στιγμή το αναλύουμε» ανέφερε.

Η Μαρτέν αναμενόταν να αποφυλακιστεί εντός δύο εβδομάδων και να μεταφερθεί στο Μοναστήρι Κλαρίς στο Μαλόν, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά των Βρυξελλών.

«Η αποφυλάκιση της ντροπής» γράφει με κόκκινα γράμματα σε μαύρο φόντο στο πρωτοσέλιδό της η γαλλόφωνη La Derniere Heure που φιλοξενεί και φωτογραφία της Μαρτέν, ενώ η Le Soir κάνει λόγο για μια «απαράδεκτη αποφυλάκιση».