Σαφές προβάδισμα σε τρεις βασικές πολιτείες (Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Οχάιο) έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του αντιπάλου του και υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνι, όπως δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, του τηλεοπτικού δικτύου CBS News και της εφημερίδας The New York Times.

Ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες έως τις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να εξασφαλίζει το 51% των ψήφων στη Φλόριντα έναντι 45% για τον Μιτ Ρόμνεϊ, 53% στην Πενσιλβάνια έναντι 42%, και 50% στο Οχάιο, έναντι 44% για το Ρόμνι.

Κανείς δεν κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ από το 1960, χωρίς να βρίσκεται επικεφαλής σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις τρεις πολιτείες.

«Αν ήμασταν στις 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατούσε ευρέως στις βασικές πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσιλβάνια», σημειώνει ο Πίτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, σημειώνοντας ειδικά το προβάδισμα του Ομπάμα μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων.

Στην Πενσιλβάνια, ο Ομπάμα έχει 24 μονάδες προβάδισμα (59%-35%) επί του Μιτ Ρόμνει μεταξύ των γυναικών που ενδέχεται να ψηφίσουν, ενώ στο Οχάιο έχει 21 (58%-37%) και στη Φλόριντα 7 (51%-44%).