Παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία επιβεβαίωσαν ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις των ανταρτών στην πόλη Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι μάχες μαίνονται εδώ και δύο εβδομάδες.

Οι παρατηρητές του οργανισμού στο Χαλέπι «είδαν χθες ένα μαχητικό αεροσκάφος να ανοίγει πυρ» στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, επισήμανε η Σάουσαν Γόσεχ, εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ.

Εξάλλου «έχουμε λάβει επιβεβαίωση ότι η αντιπολίτευση έχει βαριά όπλα, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, στο Χαλέπι», όπως ανέφερε η Γόσεχ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι σχετικά με τις σφοδρές μάχες στο Χαλέπι. Τις τελευταίες 72 ώρες είδαμε μια σημαντική αύξηση του επιπέδου της βίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, γύρω από τη συνοικία Σαλαχεντίν, και υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και εκτοπισμό πληθυσμού», υπογράμμισε η Γόσεχ, που έχει βάση την Δαμασκό.

Η Σαλαχεντίν είναι μια συνοικία στο Χαλέπι στην οποία βρίσκεται πολύ μεγάλος αριθμός ανταρτών.

«Πολύς κόσμος βρήκε προσωρινό καταφύγιο σε σχολεία και άλλα δημόσια κτήρια στις ασφαλείς συνοικίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει επίσης ανεπάρκεια τροφίμων, καυσίμων και φυσικού αερίου», είπε η εκπρόσωπος.

Ο ΟΗΕ υπενθύμισε «στις εμπόλεμες πλευρές την υποχρέωσή τους να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο που προβλέπει την προστασία των αμάχων», ενώ «τους ζητήσαμε να εγκαταλείψουν τη σύγκρουση και να αρχίσουν διάλογο», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr