Το «κοινό  ενδιαφέρον τους» γα τη διασφάλιση της ομαλότητας στην Ευρωζώνη και τη σημείωση αναπτυξιακών μεγεθών στην Ευρώπη επιβεβαίωσαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φρανσουά Ολάντ, στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία τους, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηλύσια Πεδία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλίας, οι δύο πρόεδροι «προέβησαν σε λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή οικονομική κατάσταση και εξέφρασαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Ευρώπης και τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας».

Ο Φρανσουά Ολάντ επαναβεβαίωσε τη «βούληση της Γαλλίας να εφαρμόσει με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου».

Παράλληλα, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ συζήτησαν για «τη σοβαρή κατάσταση στη Συρία» υπογραμμίζοντας «την επείγουσα ανάγκη της προώθησης μιας πολιτικής μετάβασης για να σταματήσει η απαράδεκτη βία της οποίας θύμα είναι ο συριακός λαός».