Έντονες αντιδράσεις προκαλεί βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει αντάρτες στο Χαλέπι της Συρίας να εκτελούν κρατούμενους που πρόσκεινται στο καθεστώς Ασαντ. Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube, δείχνει τέσσερις άνδρες να οδηγούνται από ένα πλήθος ενόπλων σε μια αυλή και υπό τις επευφημίες του κόσμου να στήνονται στον τοίχο. Ακούγονται πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα και όταν σταματούν η κάμερα στρέφεται στο σημείο που οι άνδρες έχουν πέσει νεκροί.

Ο αφηγητής του βίντεο εξηγεί ότι οι εκτελεσθέντες ήταν μέλη της φυλής Μπάρι, την οποία οι αντάρτες κατηγορούν για δολοφονίες και συστράτευση με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.
Εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Human Rights Watch, τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι η πράξη αυτή ενδεχομένως να συνιστά «έγκλημα πολέμου».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο Χαλέπι πριν από έξι μέρες με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο πολλών περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές αποστολές Ερβέ Λαντσού πρόκειται να ενημερώσει σήμερα το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία.
TAGS