current views are: 1

2 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση10:51

Τρεις συλλήψεις μελών της αλ Κάιντα στην Ισπανία που φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις

Τρεις άνδρες, που φέρονται να είναι μέλη της αλ Κάιντα συνελήφθησαν στην Κάντιθ της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή, ενώ φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις.

Δημοσίευση 10:51’
αρθρο-newpost

Τρεις άνδρες, που φέρονται να είναι μέλη της αλ Κάιντα συνελήφθησαν στην Κάντιθ της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή, ενώ φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις.

Τρεις άνδρες, που φέρονται να είναι μέλη της αλ Κάιντα συνελήφθησαν στην Κάντιθ της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή, ενώ φαίνεται πως σχεδίαζαν επιθέσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες είναι δυο Τσετσένοι και ένας Τούρκος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά και δηλητήριο.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι συλληφθέντες μπορεί να προετοίμαζαν επιθέσεις στην Ισπανία» ή και σε άλλες χώρες, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση των ισπανικών αρχών για τον εντοπισμό των υπόπτων ως μία από τις σημαντικότερες έρευνες εναντίον της οργάνωσης σε διεθνές επίπεδο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Καδένα Σερ, επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στη Λα Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν, μια πόλη κοντά στο Κάντιθ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais συνδέονται με την ισλαμική οργάνωση Λασκάρ-ε-Τάιμπα που εδρεύει στο Πακιστάν. Η οργάνωση αυτή θεωρείται υπεύθυνη για την επίθεση που σημειώθηκε το 2008 στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, από την οποία σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συλλήψεις ακραίων ισλαμιστών στην Ισπανία και κυρίως στην Καταλωνία, ωστόσο όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΕ, είναι η πρώτη φορά στη χώρα που συλλαμβάνονται εξτρεμιστές με εκρηκτικά στην κατοχή τους.


σχετικα αρθρα