Δύο κεφάλια γουρουνιών βρέθηκαν στο τζαμί του Montauban της Γαλλίας, μια βεβήλωση που προκάλεσε την αγανάκτηση της μουσουλμανικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.   Άγνωστοι τοποθέτησαν 2 κεφάλια χοίρων στα κάγκελα της εισόδου ενώ περιέχυσαν αίμα σε όλη την είσοδο. Το θέαμα αντίκρισαν οι πιστοί την ώρα που κατευθύνονταν προς το τζαμί για την πρώτη προσευχή.   

Μία τέτοια βεβήλωση και ρατσιστική επίθεση είναι πρωτοφανής για την περιοχή όπως δήλωσε η Δήμαρχος της περιοχής, η οποία καταδίκασε την αποτρόπαιη και βέβηλη αυτή πράξη, ειδικά εν μέσω Ραμαζανίου και κάλεσε την αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση το συντομότερο δυνατό.   

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο από τη μουσουλμανική κοινότητα, καθώς τέτοιου είδους φαινόμενα έχουν αυξηθεί κατά 15% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ενάντια στην Ισλαμοφοβία στη Γαλλία.   
Μάλιστα το ποσοστό αυτό αυξάνεται λόγω των πολιτικών αντιπαραθέσεων σχετικά με τη μουσουλμανική μαντίλα, το κρέας χαλάλ και την εθνικότητα των μουσουλμάνων στη Γαλλία.   

πηγή: skai.gr